October 27, 2019

September 24, 2019

September 22, 2019

September 22, 2019

September 8, 2019

Please reload

Korábbi bejegyzések

Fekete Ádám után

2019/04/24

 

Fekete Ádám volt az első vendégünk a test, testkép, testiség körül megélt szégyenek témájában. Aki ismeri, látta színpadon, olvasta a nyilatkozatait, tudja róla, milyen - ha lehet ezt mondani - magától értetődően él együtt, viseli a mozgássérültségét.

Ha már szégyen, legyen kövér. Ruházzuk fel szinonimákkal, hogy biztosan felismerjük. Ciki. Kínos. Gáz. Égő. Durva. Súlyos. Kellemetlen. Valaki tüntessen el! Legyek már máshol! Basszus… És a szégyenünkre adott reakcióink: összezsugorodás kívül belül, visszahúzódás, elcsendesedés vagy éppen támadás, agresszió, düh. Az itt és most lehetséges kapcsolódásban minden, csak nem az egymásra figyelő jelenlét.

Amit a beszélgetésben Ádámmal megéltünk, az mindennek az ellenkezője.

Megpróbáltuk ízekre, filmkockánként darabokra bontva megérteni az életstratégiáját, hogy eltanulhassuk, újrahasznosíthassuk és mi kérdezők és a hallgatóság is alkalmazni tudjuk saját életünkben. Ahányan ott voltunk, annyi féle útravalót kaptunk tőle. Bizalmat önmagunkban, másokban és az életben. A testünk tiszteletét és a róla való gondoskodás szentségét. A tökéletlenség természetességét, az élet velejárójaként való felfogását. Az örömöt és a hálát az ebből kibuggyanó kreativitásért és új helyzetekért. Az értékelését annak, ami van.

Maradandó élmény volt. Köszönjük neki és nektek.

 

Share on Facebook
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archívum
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2017 KözHely                 ©2011 Manifeszt Alapítvány                   1131 Budapest, Fáklya utca 4.                          a.kozhely@gmail.com                             +3620/33 915 99

  • Facebook - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now