Összességében tényleg lendületben

El kell nektek mondanunk valamit. Igazából bejelenteni volna jó, ha nem ömölne rá a szándékunkra rögtön minimum egy tonna szégyen.De ismertek minket, ettől még megtesszük. Bejelentjük, és a szégyenünkről is beszámolunk, csak, hogy levakarjuk magunkról.

A bejelentenivalónk az, hogy végre elkezdtük. Elkezdtük megtölteni a KözHelyet azzal a tartalommal és azokkal a programokkal, amiért eredetileg létrehoztuk. Egészen pontosan Vera kezdte el, aki hazajött Mexikóból meg Amerikából és ellentmondást, lassítást nem tűrő lendülettel sodort magával mindenkit, aki csak az útjába került. Ennek következtében kibővült a csapatunk egy másik Verával, akit külön is bemutatunk majd, és aki a saját programjaink szervezésért, megjelenéséért dolgozik. Márciusban elindulnak az önsegítő csoportjaink (https://www.kozhely.com/koezbeszed), a filmklubunk és áprilisban a beszélgető estjeink, és többször fogunk megszólalni itt is. Programjaink, bejegyzéseink társadalmilag tabusított és szégyentelinek kikiáltott, de nagyon is létező, hétköznapi témák köré szerveződnek, amelyekről a KözHelyben nyíltan gondolkodunk és beszélünk.

És a szégyen: másfél éve kezdtük el. Óriási lendülettel, tele szuper ötletekkel, összefogással. Támogatásból nem volt hiány, fantasztikusak vagytok, voltatok. Megcsináltuk a házat, üzemeltettük, és közben alaposan megdolgoztuk magunkat és egymást. Eddig jutottunk: hosszútávra beköltöztünk a szülőszobába, de megszülni és szülőként megszületni már nem tudtunk, a saját programjainkat nem indítottuk el. Tabu ez is: a szülések agóniája, végeláthatatlansága, véressége, félelem a szülőszerep felelősségétől, a gyerektől. Nem szeretnénk kiszolgálni. Beszéljünk róla: a mi szülésünk másfél évig tartott. Közben többszörösen szétszakadtunk, majdnem elvéreztünk, többször fel akartuk adni. Túléltük, és most a "gyerekkel" együtt itt vagyunk. KözHely: egy sablonoktól és közhelyektől mentes tér. Közösség, amely a társadalmi nyomás személyiségromboló elvárásainak ellenpontjaként formálódik. Szeretettel látunk itt az oldalunkon és a programjainkon.


Korábbi bejegyzések