KözKert: Vanjon is!

Van nekünk egy kertünk. Mármint hogy létezik. Fákkal, meg rózsalugassal, meg mindenféle randomizáltan virágzó virággal. Aztán sövénnyel és bokrokkal meg kutyakapart gödörrel, benne néha plüssfigurával. És gyomokkal. Jó sokkal. Mondom, létezik. Takarózhatnánk azzal, hogy ökoszisztémára törekszünk, csak hát ez pont nem igaz, még akkor sem, ha a jelenlegi állapota első ránézésre néha tényleg úgy fest.

Bármilyen jól álcázzuk is, valójában egy KözKert létrehozása a célunk. Hogy a kertünk ne csak létezzen, hanem "vanjon" is. Legyenek benne miniparcellák, ahol azt termeltek, amihez kedvetek van: virágot, zöldséget, satöbbit... :-) Legyenek benne örökbefogadott fák, lugasok, sövények, elég jó szülő-gyerek kapcsolattal. Pihenősarkok az együtthez. És legyetek benne ti.

Ha szívesen részt vennél a KözKertesedésünkben, gyere el hozzánk kertészkedni október 20.-án 13h-tól. Ekkor előkészítjük a kertet télre és egyben a tavaszi újjászületésére. Találkozunk vele, át is éljük, így kiszemelheted a leendő miniparcelládat, vagy kiválaszthatod, kit fogadsz majd örökbe a nevelőszülőt keresőink közül. És a legfontosabb: megismerheted Petrát, jelen

legi kertünk életbentartóját és leendő KözKertünk főtanácsadóját, a képen látható paradicsomok megalkotóját. Mi már alig várjuk a tieidet!


Korábbi bejegyzések