Nálunk Szenteste született az új év....


Ott a konyhában, az asztal körül, amit körbeültünk, körbeálltunk veletek, akik eljöttetek hozzánk KözKarácsonyozni. Csak egy pillanat volt. Már nem is tudom, ki beszélt akkor, mert nem is lényeges. Talán a csend szólt épp. Tele volt a nemrég megosztott történeteitekkel a konyha és a szívünk is. Ahány ember, annyi igaz meséje a magánynak, a nyitottságnak és a kapcsolódás keresésének. Csak álltam ott a falnak támaszkodva, egyként közületek, és arra gondoltam: ontológiai menekültek vagyunk mind. Csak egy pillanat, amikor megértettem, mit jelent világnézettől abszolút függetlenül a betlehemi istálló. Egy helyet, ahol egy időre megpihenhetünk és megmelegedhetünk. Ahol átmenetileg elfelejthetjük ontológiai menekültstátuszunkat. Egy helyet, ahol nem vagyunk egyedül. Ahol megszülethet valami új, ami talán megváltást hoz számunkra. És ahol elismerik ennek az újnak a létjogosultságát.

Így újév előtt azt kívánjuk neked, találd meg ezt a helyet az életedben, bárhol legyen is. Mert bárhol lehet. Egy közösségben, egy szerelemben, egy kávézóban, egy barátságban, egy intézményben, a családban. Találd meg és használd arra, amire való: megpihenni, megmelegedni, kapcsolódni, teremtődni és létjogosultságot nyerni. Ilyen új évet kívánunk a Közhelyből neked.


Korábbi bejegyzések
Archívum
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2017 KözHely                 ©2011 Manifeszt Alapítvány                   1131 Budapest, Fáklya utca 4.                          a.kozhely@gmail.com                             +3620/33 915 99

  • Facebook - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now