RÓLUNK

A KözHely épületébe 2017 késő nyarán szerettünk bele. Kerestük már egy ideje azt a helyet, ahol fizikailag is megtestesülhet mindaz, amit vágytunk megvalósítani: egy sablonoktól és tabuktól mentes teret, ahol a témaválasztásaink, a programjaink és a KözHely köré épülő közösségek is azt képviselik, hogy a társadalmilag elfogadottnak tekintett értékeken felül az egyedi megoldások is elfogadhatók. 

A KözHely nem egy belvárosi helyszín, ahova jövet-menet betérünk. Angyalföld félreeső csendes zugában, emeletes házak között foglal oázis-szerű teret zöld buja kertjével ez a százéves önálló ház. Aki eljön hozzánk, előre tervez és talán a város túlsó végéből sokat utazik, utólag azonban rendre azt mondja, megéri. Nemcsak a város zajához képest, de lélekben is az üveghegyen túl találja magát, ahol - ahogy a mesében a sorsfordító életesemények történnek, a ház elhelyezkedése és hangulata a lehető leghűbben szolgálja, hogy arra koncentrálhasson, amiért jött. 

 

A KözHely kialakítása során kifejezetten törekedtünk arra, hogy a környezet is tükrözze a "tökéletlenség" létjogosultságát. Nálunk a fal is foltos, kövirózsa nő a valaha burkolatba épített szappantartóban és a parkettahiányt sem takargatjuk: kavicsot szórtunk bele.

©2017 KözHely                 ©2011 Manifeszt Alapítvány                   1131 Budapest, Fáklya utca 4.                          a.kozhely@gmail.com                             +3620/33 915 99

  • Facebook - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now