Nagycsaládban nőttem fel, és most is nagycsaládban élek, azt hiszem, ez alapvetően meghatároz. A közösségben levés születésem óta alapélményem, amit a gimnáziumi osztályom, majd húsz éves koromtól egy egészen különleges baráti társaság színezett, épített, értelmezett tovább. A közelmúltban pedig egy barátságokból szövődött női körben élhettem meg egy újabb szinten a csoport megtartó erejét.

 

Bőven van tapasztalatom arról, hogyan hatunk egymásra, akarva és akaratlanul, egymáshoz közel és távolabb állók, régen meghaltak és frissen születettek.

 

Ötéves korom óta számolatlanul falom a könyveket, az utam egyértelmű volt a bölcsészkar befejezéséig, de sem a tanári, sem a kutatói pálya nem vonzott, az emberi történetek annál inkább, így lettem újságíró.

 

Közben viszonylag rövid időn belül négyszer egymás után anyává is váltam. Minden szülésemmel magam is újjászülettem. Volt, hogy gyorsan és örömmel, és volt olyan is, hogy rettentő lassan, és igazán mélyre repülve.

Ezeknek a tapasztalatoknak a hatására indultam el azon az önismereti úton, aminek talán sosem lesz vége…

 

Itt és most közösségépítő motorként, mentálhigiénés segítőként és a KözHely anyaprogramjainak gazdájaként vagyok jelen.

 

Várom az emberi találkozásokat, adom-és-veszem az elmesélhető történeteket, lelkesen figyelem, hogyan válik néhány idegen akár pillanatok alatt csapattá.

 

Hiszek a találkozásban.

Karlócai Bea